Dačić: SPS ne ucenjuje

Izvor: Kurir, 26.Maj.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS ne ucenjuje

Lider socijalista dodao da ne zna da li je Tadić "prelomio" i da li će biti kandidat za premijera

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će se on i lideri stranaka okupljenih oko SPS, sastati sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem i razgovarati o programu i politici nove vlade, i naglasio da ta koalicija nije ucenjivala mestima u vladi.

Između nas nema spornih pitanja tako da uopšte ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << očekujem neke teške razgovore na tu temu, rekao je Dačić novinarima, posle dodela Majske nagrade sportistima i dodao da ne zna da li je Tadić "prelomio" i da li će biti kandidat za premijera.

Dačić je rekao da je razgovor najavljen za ponedeljak logičan jer je potrebno razgovorati o orijentaciji buduće vlade i podsetio da u deklaraciji o političkom pomirenju dve stranke postoje i principi koji su i dalje temelj njihove saradnje.

Nije pitanje da li će vladu napraviti koalicija oko socijalista i DS, jer "nismo mi ti koji će pokušati da vode razgovore o formiranju vlade", već najveća stranka, DS, a on, kako je rekao Dačić, "siguran da tu većina postoji".

Prema njegovim rečima, iz razgovora koji je imao sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, razumeo je da predsednik Srbije neće opstruisati proces formiranja vlade što je teoretski moguće uraditi, već da se ide na stabilizaciju prilika među strankama.

Brzina formiranja vlade ne zavisi od koalicije okupljene oko socijalista, ponovio je Dačić i dodao da ne očekuje da to traje mnogo dugo.

Ko god piše u medijima da SPS, PUPS i JS "ucenjuju, zatežu i traže neka ministarstva ili direktorska mesta", predstavlja "laž" i "podmetanje onih koji neće da se Vlada formira brzo", rekao je Dačić.

Mi tu temu uopšte nismo pokrenuli, pričali smo samo o želji da se formira Vlada i o tome ko će dati premijera. A ja sam to već javno rekao da se slažemo da to mesto ima DS.Šta je onda sporno, spor nije u nama, rekao je Dačić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.