Izvor: B92, 21.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Osvojiti što više glasova

Beograd -- Ivica Dačić je izjavio da posle izbora 11. maja formiranje vlade neće biti moguće bez koalicija DSS-NS i SPS-PUPS-JS.

Lider SPS je rekao da je i u prošlom mandatu Socijalistička partija Srbije bila za formiranje vlade DSS-NS, SRS i SPS i da će takav stav SPS zadržati i posle ovih izbora. Prema Dačićevim rečima, cilj SPS je da koalicija koju predvode osvoji što veći broj glasova jer se bez njih neće moći formirati nova parlamentarna većina.

Principi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojima je formirana koalicija Socijalističke partije Srbije, Partije udruženih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije jesu odbrana nacionalnih i državnih interesa, očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije, očuvanje Republike Srpske, zalaganje za državu socijalne pravde i razvoj države kroz nove investicije i projekte, podsetio je Dačić.

On je naveo da su samo na tim principima mogući razgovori o eventualnim koalicijama posle izbora, 11. maja.

"Ne treba SPS o tome da govori, već stranke koje će biti u situaciji da formiraju vladu", kazao je Dačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.