Izvor: B92, 01.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Organizator plaća bezbednost

Beograd -- MUP je prihvatio inicijativu Fudbalskog saveza Srbije da organizatori javnih skupova snose troškove njihovog obezbeđenja, potvrđeno je B92 u ministarstvu.

To bi rasteretilo budžet iz koga su do sada isplaćivani ovi troškovi. Inače, prema saopštenju Nezavisnog sindikata policije, ministar Ivica Dačić i predstavnici sindikata policije su na jučerašnjem sastanku razgovarali i o toj temi a Dačić je ukazao na problem velikih troškova koje policija ima po tom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osnovu.

On je kazao da je rešenje tog problema na pomolu, tako što će uskoro organizatori skupova plaćati te troškove, čime će se, kako je navedeno, značajno puniti budžet Republike.

Dačić i predstavnici šest sindikata policije potpisali su i Protokol o regulisanju odnosa MUP-a i sindikata kojim su "identifikovali probleme" i ukazali na nameru da rade na njihovom rešenju i prevazilaženju.

Dačić je naveo da je rešenje tog problema na pomolu, tako što će uskoro organizatori skupova plaćati te troškove, čime će se, kako je navedeno u saopštenju, značajno puniti budžet Republike.

Kako je agenciji Beta precizirano u MUP-u, Fudbalski savez Srbije je predložio da troškove obezbeđenja fudbalskih utakmica plaćaju njihovi organizatori, a MUP je prihvatio taj predlog jer bi se time smanjili troškovi iz budžeta Republike.

U saopštenju se navodi da je Dačić, koji je inicirao sastanak, rekao da je otvoren za saradnju i da želi da radi sa predstavnicima sindikata.

Prema Nezavisnom sindikatu policije, Dačić je rekao da mu je poznat veliki broj problema i da podržava zahteve za povećanje plata policajaca i plaćanje prekovremenog i noćnog rada, ali da o finansijama odlučuje Ministarstvo finansija.

Sastanak ministra policije sa predstavnicima sindikata je prvi takav skup u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.