Dačić: Nova vlada biće stabilna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nova vlada biće stabilna

BEOGRAD - Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će nova vlada biti stabilna i da će voditi jedinstvenu državnu politiku.

"Očekujem da će nova vlada biti stabilna i da će voditi jedinstvenu državnu politiku u odbrani državnih i nacionalnih interesa, evropskih integracija, ekonomskog razvoja i socijalne pravde", rekao je Dačić, nakon odluke predsednika Srbije Borisa Tadića da kandidat za predsednika vlade bude dosadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ministar finansija Mirko Cvetković.

Lider socijalista je podsetio je da je tokom razgovora o formiranju parlamentarne većina sa Tadićem dogovoreno da mesto mandatara pripadne Demokratskoj stranci.

Tadić je, kao što je poznato, odlučio da Narodnoj skupštini Srbije predloži da kandidat za predsednika Vlade Srbije bude Cvetković.

Posle obavljenih konsultacija sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka i lista, predsednik Tadić je saopštio da je postignuta većina u Narodnoj skupštini Srbije i da će novu Vladu Srbije formirati lista "Za evropsku Srbiju", koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija "Za evropski Sandžak" i Savez vojvođanskih Mađara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.