Dačić: Nismo za vanredne izbore, ali smo za njih uvek spremni!

Izvor: BKTV News, 01.Okt.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nismo za vanredne izbore, ali smo za njih uvek spremni!

Hoće li do ovoga doći?!

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da ta stranka nikada nije bila za vanredne parlamentarne izbore, kao i da ne vidi razlog za njihovo održavanje u ovom trenutku.

"Mislim da ne treba preterivati sa izborima. Mi nikad nismo bili za vanredne izbore, jer se pravilnim izbornim ciklusima uspostavlja red demokratskih institucija. Mi smo spremni za izbore kad god da budu, ali u ovom trenutku ne vodim razlog za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tako nešto", rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja izložbe kojom je obeleženo 70 godina saradnje Srbije i Unicefa.

Vučić o izborima u Beogradu: Favoriti su drugi, imaju više para i bogatiji su!

Dačić je rekao da ako odluka Aleksandra Vučića bude da se ide na izbore, on će sa svojom partijom tu odluku podržati.

"Nismo razgovarali o tome, to nije bila tema, kao ni gradski izbori. Između SPS i SNS nema više političkih problema, da li da idemo na jednu listu ili ne. Ostaje samo pitanje šta nam više donosi, a to je pitanje istraživača javnog mnjenja. Mi o tome nismo razgovarali", rekao je Dačić.

On je dodao da odluka o nastupu na izborima samostalno ili u koaliciji zavisi od toga "šta više glasova donosi u zbiru".

"To će odlučiti da li ćemo sa SNS ili ne", rekao je Dačić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.