Izvor: B92, 08.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nećemo sa LSV, LDP i SPO

Beograd -- Lider socijalista Ivica Dačić isključio mogućnost postizborne saradnje sa liderima LSV-a, LDP-a i SPO.

Predsednik Socijalističke partije Srbije je u Poligrafu B92 kazao da je SPS u najbližim odnosima sa Demokratskom strankom Srbije, kao i da su mogući razgovori sa svima, ali da je "neprihvatljiva bilo kakava koalicija kojoj pripadaju Nenad Čanak, Čedomir Jovanović i Vuk Drašković".

On je kazao da su stavovi SPS-a "poznati i da ne želi da ispadne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se oni nekome nude" i dodao da ta stranka može da ostane u opoziciji.

Dačić je kazao da predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik vlade Vojislav Koštunica koriste u svojim političkim govorima nacionalni jezik i da su došli na politiku SPS-a.

Dačić je rekao i da je protiv izručivanja gradjana Srbije Haškom tribunalu i da podržava jedino dobrovoljne predaje osumnjičenih za ratne zločine.

"Ratka Mladića sam vidjao u Beogradu u vreme vladavine Demokratske opozicije Srbije", naglasio je Dačić i podvukao da posle oslobadjajuće presude Haradinaju, ne treba "juriti generale po Srbiji".

"Mi jesmo za ulazak u Evropsku uniju i smatramo da je to interes naše zemlje, ali treba pronaći granicu u tome šta bi za nas moglo da bude štetno u toj odluci", kazao je Dačić.

On je rekao je da je SPS normalizovao odnose sa porodicom pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića i da će ovih dana razgovarati sa bivšim predsednikom zemlje i članom SPS-a Zoranom Lilićem o povratku u tu stranku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.