Dačić: Nastavljamo reformu SPS-a

Izvor: Blic, 18.Sep.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nastavljamo reformu SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da su SPS-u otvorena vrata Socijalističke internacionale, jer je Etički komitet dao pozitivno mišljenje za prijem.

On je za novi broj NIN-a rekao da se „na međunarodnom planu umnogome promenila slika" o stranci", navodeći da SPS „neće živeti od toga koliku podršku ima u Vašingtonu, Briselu ili Moskvi, već koliku ima u Srbiji". „Tek treba da nastavimo reformu stranke, treba da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moderna stranka levice. Raduje me što podrška SPS-u ne dolazi samo od starijih, sada stičemo značajnu podršku i među mlađima", kazao je Dačić. On je dodao da SPS i dalje ima najmanju podršku u generaciji od 30 do 40 godine „koja je rasla u vreme naše prošle vlasti", dodajući da i zato neće da povlači „nijedan potez koji će reći da se nismo promenili".

- Najozbiljnija stranka socijaldemokratske orijentacije u Srbiji trebalo bi da bude Demokratska stranka. Međutim, nisam siguran da birači DS-a nju participiraju kao stranku levice ili levog centra - rekao je Dačić. On je naveo i da „DS i neke druge nove socijaldemokratske stranke dolaze iz nekog drugog miljea u odnosu na SPS" i da misli da se „mi tu uopšte ne preklapamo u biračkom telu, tako da ja želim najbolje svim drugim strankama. Ali pre svega vlastitoj stranci".

Predomislili se zbog Đilasa

Upitan zašto SPS u Zemunu može da napravi koaliciju sa „naprednjacima", a ne i na Voždovcu, Dačić je odgovorio: „Dragan Đilas (gradonačelnik Beograda i funkcioner DS) mi je jasno rekao da će, ako na Voždovcu bude formirana drugačija koalicija, to ugroziti i koaliciju u gradu." Predsednik SPS je kazao i da „ako ste u koaliciji sa nekim na republičkom i na gradskom nivou, onda je logično da nećete viši interes ugroziti nekim nižim interesom".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.