Dačić: Napad na Srpsku pravoslavnu crkvu - napad na srpski narod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Napad na Srpsku pravoslavnu crkvu - napad na srpski narod

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se Srbija boriti za prava srpskog naroda u Crnoj Gori i da je svaki napad na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) - napad na srpski narod, prenela je danas gradska uprava Jagodine.

"Ne želim da govorim kao predstavnik Srpske pravoslavne crkve, ali svaki napad na SPC je i napad na srpski narod i mi stojimo čvrsto iza srpskog naroda i SPC", rekao je Dačić na na tradicionalnom novogodišnjem koktelu u Jagodini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dačić je rekao da je sadašnja vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ostvarila veoma značajne rezultate na državničkom i ekonomskom polju i zaustavila negativan tok priznavanja Kosova, u odnosu na vreme "kada su na vlasti bili Tadić, Đilas i Jeremić".

"Nemojte da verujete nikome koji kaže da zbog Evrope ili bilo koga drugoga mi moramo da se odreknemo naših nacionalnih interesa. Naprotiv, mi moramo da branimo Srbiju da bismo mogli da idemo u Evropu", istakao je Dačić.

On je naveo i da Srbija želi saradnju sa svima, pruža ruku svima, ali opet čvrsto stoji na svome: "Tuđe nećemo, a svoje ne damo".

U hali sportova u Jagodini u četvrtak uveče 6.500 ljudi prisustvovalo je novogodišnjem koktelu koji tradicionalno organizuje predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.