Dačić: Bolji dani za policiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bolji dani za policiju

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da dolaze bolji dani za pripadnike policije i naglasio da podržava njihove zahteve da im se povećaju plate.

"Dolaze bolji dani kada je reč o materijalnom statusu pripadnika MUP", rekao je Dačić koji je posetio štand Kriminalističko policijske akademije.

Dačić: Podržavam policajce

"Podržavam policajce. Mislim da bi trebalo da im se povećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plate, da počne rešavanje njihovih stambenih pitanja i da se razgovara o problemu prekovremenog rada", dodao je Dačić.

Dačić je rekao da postoje nerešena pitanja plata i prekovremenog rada pripadnika beogradske policije.

Upitan da li postoji mogućnost da je pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić umešan u ubistvo vlasnika Nacionala Iva Pukanića, Dačić je rekao da srpska policija za sada nema takve informacije.

On je rekao da se mnogi pripadnici zemunskog klana ne nalaze na teritoriji Srbije.

Dačić: Pomoći hrvatskoj policiji

"Mi ćemo dati sve podatke koje imamo hrvatskoj policiji", istakao je Dačić.

Dačić je rekao da nije moguća efikasna borba protiv organizovanog kriminala bez dobrog rada kriminalističke policije i razvijanja savremenih baza podataka, koje mogu brzo da se pretražuju.

"Ministarstvo poseduje nekoliko važnih baza podataka i želimo da u narednom periodu to sve objedinimo", istakao je Dačić.

On je najavio da će MUP nastaviti da podržava rad Kriminalističko policijske akademije.

Obaviti ozbiljan razgovor sa predstavnicima "Alpine"

Govoreći o koncesiji za auto-put, Dačić je istakao da bi trebao da se obavi ozbiljan razgovor sa predstavnicima kompanija Alpina i Por.

"Trebalo bi naparviti dogovor zato što te firme imaju ambiciju da rade i dalje na prostoru Srbije. Za stvaranje dobre atmosfere za rad dobro je da dođe do sporazumnog raskida tog ugovora", rekao je Dačić.

On je istakao da će se, kada dobije poziv, pojaviti na suđenju akterima afere poznate kao "kofer", u kojoj su optuženi bivši viceguverner Narodne banke Srbije Dejan Simić i bivši funkcioner Socijalističke partije Srbije Vladimir Zagrađanin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.