Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bira se privremeni predsednik Slupštine Beograda

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je gradski odbor te stranke odlučio da prihvati prelazno rešenje - da se izabere privremeni predsednik Skupštine Beograda.

„Gradska organizacija (SPS-a) donela je odluku da se kao prelazno rešenje, izabere privremeno najstariji odbornik za predsednika Skupštine, kako bi se dobilo još 30 dana za mogućnost dogovora oko gradske vlasti”, rekao je Dačić novinarima na koktelu povodom godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnivanja SPS-a.

Dačić je rekao da za sada nema dogovora o vlasti u Beogradu i da će, ukoliko ne bude postignut ni za narednih mesec dana, biti raspisani novi izbori.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je i da će ta partija do kraja meseca sa Demokratskom strankom potpisati deklaraciju o političkom pomirenju.

"Nismo hteli da do sada potpisujemo deklaraciju zato što bi bila vezana za određene politike događaje", rekao je on novinarima na svečanosti povodom 18 godina od osnivanja te stranke.

Dačić je objasnio da je ovo strateški dokument koji definiše kakvu Srbiju hoćemo, kao i da je reč o "najvišem socijalističkom i socijaldemokratskom dokumentu od svih koji su u Srbiji potpisani od početka devedesetih godina".

"Hteli smo da prvo bude izabrana Vlada, da ne bi ispalo da je to neki preduslov, kao i da se formira gradska vlast", rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.