Izvor: Blic, 15.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Albancima sa Kosova izdato oko 1.000 biometrijskih pasoša

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić negirao je danas da je Evropska komisija tražila od MUP-a da prestane sa izdavanjem biometrijskih pasoša Albancima sa Kosova i Metohije i rekao da je do sada izdato oko 1.000 pasoša Albancima.

Dačić je rekao da je sa bezbednosnog aspekta predstavnicima evropskih država bitno da imaju preciznu evidenciju pošto su Albanci sa Kosova i Metohije "u značajnoj meri bezbednosno interesantni za sve policije Evrope".

"Razgovorali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo o tome više puta ..predstavnici evropskih država su se interesovali koliko će biti Albanaca koji će, možda, imati više pasoša", rekao je Dačić novinarima.

On je objasnio da, teoretski gledano, Albanci sa Kosova i Metohije moga da imaju i naš i "takozvani pasoš Kosova", a da neko od njih može da ima i pasoš Albanije, Makedonije...

Dačić je istakao da Srbija nikako ne može da kaže da neće izdavati pasoše Albancima sa Kosova i Metohije "jer moramo da izdajemo pasoše svi svojim građanima".

On je rekao i da za sada nema velikog interesovanja i da je izdato oko 1.000 pasoša Albancima sa Kosova i Metohije, a da će se MUP truditi da u tome nema zloupotreba jer je i "nama bitno da sprečimo kriminalce da imaju više pasoša".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.