Izvor: B92, 05.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da srpsko oružje ne ubija Ruse"

Beograd -- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije protiv izvoza srpskog oružja u Gruziju i Jermeniju jer mogu poginuti Rusi.

Ministarstvo je tako odlučilo jer to oružje u tom kriznom području može biti upotrebljeno protiv Rusije i ruske vojske. "Nadamo se da i naši proizvođači oružja i vojne opreme iz Kragujevca, Užica, Valjeva, Lučana, Čačka, Barića i svih drugih srpskih fabrika nisu za to da srpsko oružje bude upotrebljeno protiv Rusa i Rusije", kaže se u saopstenju.

Ministarstvo navodi da ne izdaje dozvole za izvoz ili transport oružja iz Srbije, već da te dozvole izdaje Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom, ali da ono daje svoj politički stav o izvozu ili uvozu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.