Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da li je bolje u zajednici"

Njujork -- Direktor Međunarodne krizne grupe Džejms Lajon kaže da se neki krugovi u međunarodnoj zajednici protive nezavisnosti Crne Gore.

Komentarišući mišljenja da bi Crnoj Gori bilo bolje u zajednici sa Srbijom, Lajon kaže da je reč o ljudima koji malo poznaju prilike u regionu. "Postoje neki koji se plaše nezavisnosti Crne Gore, ali oni nisu u toku s događajima u regionu i nisu svesni da bi nezavisnost Crne Gore Srbiji dala šansu da se posveti svojim problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i konačno postane faktor stabilnosti u regionu", kaže Lajon.

"Srbija danas nije faktor stabilnosti, već nestabilnosti. Smatram da će Evropska unija i međunarodna zajednica postepeno promeniti stavove i mišljenje prema Crnoj Gori i njenoj nezavisnosti. Mislim da neće biti preterano oduševljeni, ali se neće ni protiviti. Oni znaju da nema razloga za to i da bi Crna Gora mogla brže u EU bez Srbije, ali i da bi možda Srbija mogla brže bez Crne Gore", zaključuje Lajon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.