DSS tuži premijera

Izvor: B92, 11.Apr.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS tuži premijera

Beograd -- DSS najavila je da će danas podneti krivične prijave protiv premijera Srbije Mirka Cvetkovića i bivše ministarke finansija Diane Dragutinović.

Prijave će biti podnete zbog kršenja odredaba zakona o finansiranju lokalnih samouprava iz državnog budžeta.

Kako je najavio član Predsedništva DSS Marko Milutinović, prijave podnose u više od stotinu opština i gradova širom Srbije, jer lokalnim samoupravama nisu uplaćivana sredstva koja im po zakonu pripadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz budžeta.

Milutinović tvrdi da je lokalnim samoupravama uskraćeno ukupno oko pola milijarde evra i kao primer je naveo Beograd koji je, po njegovim rečima, izgubio 5,6 milijardi dinara namenskih sredstava.

Milutinović je rekao da DSS osuđuje "sve što se dešava" u vezi hapšenja ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića, jer smatra da je to primer selektivne pravde.

On je ocenio da vlasti Srbije nisu preduzele korake protiv drugih odgovornih za ratne zločine koji nisu Srbi.

Portparol DSS Petar Petković je izjavio da se DSS zalaže za raspisivanje izbora odmah, dodajući da smatra da je nedopustivo da se Evropska unija meša u unutrašnje stvari Srbije, kao što je raspisivanje izbora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.