DSS podržava borbu Vučića

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS podržava borbu Vučića

Beograd -- DSS saopštila da podržava Vladu Srbije i njenog potpredsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv korupcije.

"Ovo nije stranačko, nego državno pitanje i zbog toga se DSS zalaže za borbu protiv korupcije i podržava potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u toj borbi", rekao je portparol DSS Petar Petković na konferenciji za novinare.

"Važno je da se potpuno rasplete celokupna mreža funkcionisanja kriminala i korupcije", rekao je Petković i istakao da svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojedinac koji je uzimao novac i primao mito, mora da odgovara i pred zakonom, i pred javnošću Srbije.

Petković je kazao da DSS ne podržava niz stavova Vlade Srbije, među kojima, kako je rekao, uspostavljanja granice između Srbije i Kosova, ulazak Srbije u EU, i napomenuo da je pitanje kriminala i korupcije velika opasnost za Srbiju.

"Ovo je poslednji trenutak za zemlju, kada ćemo se opredeliti da li će se korupcija zadati odlučujući udarac, i kada ćemo odlučiti da li će se borba protiv korupcije voditi kako bi se sačuvali državni i nacionalni interesi, ili će kriminal i korupcija biti realnost u zemlji", ocenio je Petković.

Govoreći o proglasu DSS "Srbija je ugrožena", Petković je kazao da je više od 30.000 građana podržalo taj stav.

Petković je podsetio da je DSS uputila Ustavnom sudu Srbije predlog za ocenu ustavnosti uredbi Vlade Srbije donetih na osnovu pregivora Beograda i Prištine i rekao da očekuje da će se taj sud uskoro izjasniti o tom predlogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS podržava Vladu u borbi protiv korupcije

Izvor: Akter, 17.Dec.2012

DSS saopštila da podržava Vladu Srbije i njenog potpredsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv korupcije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.