D S S i zvanično podnela Šormazovu blanko ostavku

Izvor: S media, 14.Maj.2010, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S i zvanično podnela Šormazovu blanko ostavku

Demokratska stranka Srbije danas je i zvanično na pisarnici Skupštine Srbije podnela blanko ostavku poslanika Dragana Šormaza i njegovu izjavu kojom je ovlastio šefa poslanika te stranke Miloša Aligrudića da u njegovo ime podnese ostavku na poslaničko mesto.

Aligrudić je potvrdio da je uz blanko ostavku i izjavu Šormaza, kojom ga je ovlastio da podnese ostavku, parlamentu podneo i zahtev za zamenu poslanika Šormaza.

Aligrudić je izrazio očekivanje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << skupštinski Administrativni odbor prihvatiti blanko ostavku Šormaza i omogućiti da na njegovo mesto dodje predsednik Omladine D S S Dragan Daničić.

Sam Šormaz izjavio je juče da je Skupštinu Srbije obavestio da samostalno raspolaže mandatom i da niko u njegovo ime ne može da aktivira njegovu ostavku.

On je rekao i da će narednih dana odlučiti da li će podneti ostavku na funkciju poslanika, ali da će to sigurno uraditi ukoliko lider te stranke Vojislav Koštunica bude odlučio da sedne u poslaničku klupu.

Šormaz je uveren da će, i pored toga što će D S S Administrativnom odboru podneti njegovu blanko ostavku, taj odbor postupiti kao i u ranijim slučajevima, odnosno odbiti taj zahtev, s obzirom da ostavku neće podneti lično.

Predsednik skupštinskog Administrativnog odbora Nenad Konstatinović ranije je objasnio da će taj odbor razmatrati ostavku Šormaza ukoliko je on bude podneo.

Konstantinović je naveo da poslanik ostavku mora da podnese lično ili da ovlasti nekog ko će to uraditi u njegovo ime.

Šormaz je juče, pošto je prethodnih dana medijima davao izjave u kojima je kritikovao rad predsednika D S S Vojislava Koštunice, a posle čega se spekulisalo o njegovom prelasku u SNS, isključen iz matične stranke.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS predao ostavku Šormaza

Izvor: B92, 14.Maj.2010

Beograd -- DSS je i zvanično na pisarnici Skupštine podnela blanko ostavku poslanika Dragana Šormaza... Šef poslanika DSS-a Miloš Aligrudić je potvrdio da je uz blanko ostavku i izjavu Šormaza, kojom ga je ovlastio da podnese ostavku, parlamentu podneo i zahtev za zamenu poslanika Šormaza. Aligrudić...

Nastavak na B92...

DSS podneo Šormazovu ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2010

BEOGRAD - Demokratska sranka Srbije (DSS) predala je danas na pisarnici Skupštine Srbije ostavku Dragana Šormaza koji je isključen iz te stranke, potvrđeno je agenciji Beta u DSS-u...Ostavku je predao šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić...Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Nenad...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.