Izvor: B92, 15.Mar.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS kritikuje Tadića zbog Ganića

Beograd -- DSS smatra da se predsednik Boris Tadić meša u pravosudni sistem izjavom da neće biti primedaba ako Velika Britanija odluči da Ejupa Ganića izruči BiH.

"Predsednik Srbije se umešao direktno u poslove u kojima nema nikakve ingerencije, već je to posao Ministarstva pravde... Srbija je parlamentarna demokratija i ne postoji predsednički sistem na osnovu kojeg predsednik može da izvlači sva ovlašćenja koja daje sebi za pravo", kazao je na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << član predsedništva DSS-a Marko Milutinović.

On je istakao da Srbija ima pravni osnov da od Britanije traži izručenje Ganića i sudi mu po svojim zakonima.

Predsednik Srbije je juče izjavio da svi koji su učestvovali ili su osumnjičeni za ratne zločine moraju da se nađu pred sudovima i da Srbija nema ništa protiv toga da Ganić bude izručen sudu Bosne i Hercegovine koja je njegova matična država.

Komentarišući pisanja pojedinih medija da se očekuju promene Ustava Srbije, Milutinović je ocenio da bi to zapravo poslužilo za legalizaciju opšte moći predsednika Tadića, koja prevazilazi sadašnja Ustavna ovlašćenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.