DSS i SRS traže sednicu o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i SRS traže sednicu o Kosovu

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije uputila je poslanicima parlamenta Srbije Predlog odluke o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije, kojim bi se odbacilo razmeštanje misije Euleks na teritoriji Kosova, a Ustav Kosova proglasio ništavnim.

"Polazeći od Rezolucije Saveta bezbednosti 1244 i Ustava Republike Srbije, Skupština Srbije nije saglasna i ne prihvata da se na teritoriji Srbije u pokrajini Kosovo i Metohija, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se nalazi pod upravom Ujedinjenih nacija, rasporedi misija Euleks", navedeno je u DSS-ovom predlogu odluke.

Poslanici radikala podržali su inicijativu za održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se, po Predlogu DSS, odbacio plan razmeštanja misije Euleks i proglasio ništavnim Ustav Kosova, rekao je danas potpredsednik SRS Dragan Todorović.

Predsednica poslaničke grupe koalicije Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija ocenila je da Skupština Srbije ne treba da se izjašnjava o svakom novom pojedinačnom aktu u vezi sa proglašenjem nezavisnosti Kosova pošto je o tome već usvojila deklaraciju.

"Ne postoji potreba da se Skupština izjašnjava o svakom pojedinačnom aktu koji je deo te politike jednostranog otcepljenja", kazala je Nada Kolundžija agenciji Beta.

"O tom predlogu ipak treba da obavimo konsultacije unutar poslaničke grupe koalicije Za evropsku Srbiju, pa još ne mogu da vam kažem ništa konkretno", navela je Nada Kolundžija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

D S S i NS traže sednicu skupštine

Izvor: RTV Pink, 16.Jun.2008

D S S-NS predala predlog u Skupštini Srbije. . . Poslanička grupa Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija predala je u Skupštini . Srbije inicijativu za sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se donela odluka o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Srbije,...

Nastavak na RTV Pink...

DSS predlaže odbacivanje Euleksa i Ustava Kosova

Izvor: TV Avala, 16.Jun.2008

Demokratska stranka Srbije uputila je danas poslanicima republičkog parlamenta Predlog odluke o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije kojim bi se odbacilo razmeštanje misije Euleks na teritoriji Kosova i Metohije, a Ustav Kosova proglasio ništavnim.

Nastavak na TV Avala...

Šiptarski ustav uzrok nove zavade

Izvor: Glas javnosti, 17.Jun.2008, 08:37

BEOGRAD - Poslanička grupa DSS i NS u Skupštini Srbije zatražila je juče od predsedavajućeg Jovana Krkobabića da hitno zakaže sednicu parlamenta na kojoj bi se odbacila misija EULEKS i poništio jednostrani akt proglašenja "ustava Kosova". Zahtev je podržala SRS, dok u DS smatraju da parlament...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.