Izvor: Blic, 25.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Nova Srbija će podržati protest zbog hapšenja Karadžića

Predstavnici Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije najavili su danas da će podržati protest koji će u utorak, 29. jula, organizovati Srpska radikalna stranka zbog hapšenja bivšeg predsednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića.



Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je Tanjugu da DSS podržava protest koji će organizovati Srpska radikalna stranka i da je "saglasna sa razlozima zbog kojih se ovaj protest održava".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Sasvim je sigurno da će biti puno aktivnosti opozicionih stranaka u narednom periodu i očekujemo da će već početkom septembra opozicija imati svekodnevne akcije protiv vlade koja ne vodi srpsku, već prozapadnu politiku", rekao je Mladenović.

On je ocenio da "nove vlasti svakodnevno pod očiglednim instrukcijama spolja vuku poteze koji nisu u interesu Srbije".

"Zbog toga DSS podržava sve aktivnosti opozicionih stranaka kojima se građanima Srbije jasno saopštava da nova Vlada vodi pogrešnu politiku", rekao je portparol DSS i podsetio da je ta stranka podržala i inicijativu za smenu predsednice Narodne skupštine Slavice Đukić -Dejanović.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je Tanjugu da je ta stranka "voljna da podrži proteste i da će pozvati članove i simpatizere da podrže protest zbog načina na koji je Karadžić uhapšen".

"Nemam ništa protiv da, ako nešto mora da se uradi, da se i završi. Ali javnost mora da bude obaveštena ko je kada i kako uhapsio Karadžića. Ozbiljna država ne sme da dozvoli da postoje kontradiktorne informacije da li je on uhapšen u petak ili u ponedeljak i ko ga je uhapsio", rekao je Ilić.

Lider NS je dodao da i kao narodni poslanik želi da zna tačne informacije kako je uhapšen Karadžić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.