DSS: Vlast priznaje Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2009, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlast priznaje Kosovo

BEOGRAD - Činjenica da aktuelna vlast izbegava skupštinsku raspravu o problemima koji se tiču Kosova govori da ova vlada ulazi u prikriveno priznavanje lažne države Kosovo, izjavio je danas funkcioner Demokratske stranke Srbije Jovan Palalić.

On je na stranačkoj konferenciji za novinare ocenio da je kompletan postupak pregovora oko stavljanja Srbije na belu šengen listu skriven od očiju javnosti, ali i od najvažnijih institucija, kao što je Skupština Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Umesto da je u Skupštini jasno rečeno šta je stav Evropske unije (EU), šta je politika Srbije kad je u pitanju bela šengen lista i koji su problemi, ova vlast je pribegla običaju da izbegava skupštinsku raspravu kad je u pitanju Kosovo", rekao je Palalić.

Očigledno je, prema njegovim rečima, da je problem sa belom šengen listom u vezi sa građanima Srbije koji žive na Kosovu.

"Ovo pravilo izbegavanja Skupštine dovodi do lošeg rešenja, a to loše rešenje koje se nazire jeste da se neće primenjivati bezvizni režim za naše građane sa područja Kosova", zaključio je Palalić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.