DSS: Organizovati dijalog vlasti i opozicije bez stranaca, zbog dostojanstva države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2021, 10:40

DSS: Organizovati dijalog vlasti i opozicije bez stranaca, zbog dostojanstva države

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozvao je danas vlasti u Srbiji da, bez odlaganja, organizuje okrugli sto vlasti i opozicije, bez ikakvog spoljnog mešanja i posredovanja.

Sa stanovišta očuvanja ugleda i dostojanstva države davanje saglasnosti na inostrani politički uticaj na odvijanje ovog neophodnog dijaloga mora da se smatra neprihvatljivim, navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Jovanović je predočio da se razgovori vlasti i opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mogu dogovoriti odlukom Vlade ili Narodne skupštine, a teme utvrđene odlukom o formiranju mogu da budu, najmanje, uloga i obaveze svih medija, posebno medija pod neposrednom državnom kontrolom, u ispunjavanju odredbi zakona o javnom informisanju i preispitivanje rada Regulatornog tela za elektronske medije.

Tema bi bile i obaveze policije i pravosudnih organa u sprečavanju, otkrivanju i sankcionisanju krivičnih dela protiv izbornih prava, utvrđenih u glavi 15. Krivičnog zakonika, kao i formiranje tela za praćenje izvršenja odluka Okruglog stola i toka izbornog procesa, sa jednakim brojem članova predstavnika vlasti i opozicije, dodao je lider DSS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.