DSS: O koalicijama posle izbora

Izvor: B92, 29.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: O koalicijama posle izbora

Valjevo, Beograd -- Narodnjačka koalicija o partnerima u novoj Vladi Srbije odlučivati tek posle parlamentarnih izbora, kaže Andreja Mladenović.

Portparol Demokratske stranke Srbije je Regionalnoj VTV u Valjevu rekao da je DSS ostala dosledna samostalnom izlasku na izbore, doduše januara 2007. i ovoga puta zajedno sa Novom Srbijom (NS), a da o koalicijama može biti govora tek pošto narod odluči na izborima.

On je ocenio da je ponuda zamenika predsednika Srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radikalne stranke Tomislava Nikolića o zajedničkoj vladi radikala i DSS-a posle 11. maja "pravo, ali i politika radikala i Nikolića".

Mladenović: Napad na Tijanića

Andreja Mladenović osudio je danas, kako je rekao " napad na generalnog direktora Radiotelevizije Srbije Aleksandra Tijanića u Palati pravde".

"Takve stvari ne mogu jednostavno da prođu i niko od vas koji vršite svoj posao ne sme na taj način da bude ugrožen. Ne sme da mu bude ugroženo kao prvo pravo na rad, a onda i njegov fizički integritet", rekao je Mladenović na radnom doručku sa novinarima u Beogradu.

On je precizirao da Nikolić zapravo želi da u javnosti stvori privid o mogućoj koaliciji sa DSS-om, ne bi li na taj način pokolebao pristalice Vojislava Koštunice i narodnjačke koalicije, dok bi korist od toga imali radikali, ali i neke druge stranke ako bi birači "narodnjaka" glasali za njih.

Mladenović je poručio da ovoga puta "neće proći kampanja mraka i zastrašivanja javnosti", koja je, kako je kazao, bila prisutna pred drugi krug predsedničkih izbora u Srbiji na kojima je pobedio predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.

"Ne tvrdim da je to odlučilo, ali je bilo prisutno", rekao je Mladenović i dodao da će "DSS takvu kampanju ovoga puta sprečiti".

On je kritikovao dosadašnje koalicione partnere u Vladi Srbije, DS i G17 Plus, i dodao da će Vojislav Koštunica poštovati volju naroda kome je vratio mandat i tražio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Koštunica je do sada dva puta mirno predavao vlast, ne treba se plašiti, u Srbiji je zaživelo višestranačje i povratka na jednopartijski sistem ne može biti", rekao je Mladenović.

"Borba za Kosovo ne vodi u izolaciju"

Borba za očuvanje Kosova i Metohije unutar Srbije ne može uticati na pogoršanje životnog standarda ni na mogućnost da investitori odustanu od ulaganja u našu zemlju, naglasio je srpski ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo i ocenio da drugačije tvrdnje služe za zastrašivanje građana u vreme predizborne kampanje.

"Upravo je suprotno: uvek kada investitori prepoznaju da se država zalaže za poštovanje svoga Ustava, zakona i svih međunarodnih normi, znaju da je ta zemlja sigurna i pouzdana za ulaganje, pa da će i njih da zaštiti", rekao je on u intervjuu za današnje "Novosti" odgovarajući na tvrdnje bivših partnera iz Vlade da bi politika Demokratske stranke Srbije, čiji je funkcioner, mogla da uvede zemlju u ekonomsku izolaciju i samoizolaciju.

"Isti ti, bivši partneri iz DS i G17 plus, predviđali su, zajedno sa DSS i NS, svetlu budućnost Srbiji. Sada su to zaboravili, pa vode apsurdnu propagandnu politiku, i pokušavaju da na strahu građana dođu do izborne pobede", naglasio je Bubalo.

On je ocenio da je "neodgovorno plašiti sopstveni narod da će sve biti crno ako pobede njihovi protivnici, a da će poteći med i mleko ako pobede oni" i istakao da je "vreme straha prošlo 2000. godine".

Bubalo je još istakao da je "vreme nemaštine, sankcija, praznih rafova, prodavnica i zastrašenih građana daleko iza nas" i da "nema povrataka u devedesete. Više nikada".

On je rekao da je "prirodno da investicije malo jenjavaju dok traje predizborna kampanja, ali da to nema veze sa budućim potezima investitora" koji odluke donose, kako je naveo, "na bazi istraživanja kretanja na tržištu, rasta kupovne moći i ostalih pokazatelja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.