DSS: Nijedan naš funkcioner nije dobio stan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Nijedan naš funkcioner nije dobio stan

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da nijedan njen funkcioner nije dobio stan na osnovu Uredbe o dodeli stanova.

"Već nedeljama se vodi besomučna hajka na DDD oko uredbe o dodeli stanova i to sada predstavlja pravi obračun vlasti protiv opozicije. Tu kampanju vodi Demokratska stranka koja je zaboravila da je ona u prethodnoj Vladi imala većinu ministara u Stambenoj komisiji", piše u saopštenju.

DSS ukazuje da "niko ne pominje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su u toj komisiji bili gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i ministri Dragan Šutanovac i Milan Marković".

"Isto tako niko ne pominje da je uredbu o dodeli stanova donela Vlada Zorana Đinđića", dodaje se u saopštenju.

Ta stranka smatra da se pri najavljenoj izmeni te uredbe mora voditi računa o rešavanju stambenih pitanja velikog broja pripadnika vojske, policije i pravosuđa koji za državu obavljaju najodgovornije i najteže poslove.

Posle napisa o otkupu 288 stanova koji su u vlasništvu Republike, premijer Mirko Cvetković je prošle nedelje naložio Generalnom sekretarijatu da u roku od dve nedelje ispita dodelu i otkup stanova.

On je zatražio reviziju svih postupaka i da se ispitaju pravne mogućnosti da bi se otklonile nepravilnosti prilikom dodele stanova. Pisanu odluku radna grupa treba da dostavi premijeru do 21. avgusta.

Uredba na osnovu koje su stanovi dati u zakup, otkupljivani po netržišnim uslovima, doneta je 2002, ali je u više navrata menjana, poslednji put 2007. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.