DSS: Javnost opravdano uznemirena, bezbednost države ugrožena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Javnost opravdano uznemirena, bezbednost države ugrožena

Demokratska stranka Srbije tvrdi da je srpska javnost danas opravdano uznemirena vestima da je u blizini porodične kuće premijera pronađeno oružje i navodi da je, ukoliko se potvrde kao tačne informacije u vezi nedavnih špijunskih afera, bezbednost države najozbiljije ugrožena.

Prema oceni DS S, odgovornost Bezbednosno-informativne agencije, Vojnoobaveštajne agencije i MUP-a je nesumnjiva i "smena resornih ministara i vodećih ljudi tih agencija je najmanje što građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s pravom se očekuju".

Vlada i nadležne službe su dužne da temeljno istraže i javnost obaveste o svim činjenicama vezanim za otkriveno oružje i eventualno ugroženu bezbednost predsednika vlade, stoji u saopštenju DS S.

Stranka takođe navodi da je javnost uznemirena i vestima da "Srbijom vršljaju strane obaveštajne službe kojima najviši funkcioneri Uprave kriminalističke policije predaju sve informacije kojima Uprava raspolaže i da zemlji deluju kriminalne grupe koje su angažovale strane službe da organizuju akcije protiv susednih država, zvanične Podgorice".

DS S navodi i niz pitanja na koje je vlada, prema njihovoj proceni, dužna da odgovori, a koji se odnose na prethodne, špijunske afere

"Zbog čega stranim državljanima zaštićenim Bečkom konvencijom nije otkazano gostoprimstvo zbog bavljenja špijunskom delatnošću. Ako se radi o licima koja ne uživaju diplomatski imunitet, da li su uhapšena i da li je pokrenut postupak u skladu sa zakonima Srbije. Koja su lica angažovale strane službe da organizuju akcije protiv zvanične Podgorice, a koja su neutralisana i na koji način su neutralisana", piše u saopštenju.

DS S pita i "ko je visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije koji je predavao podatke stranoj obeveštajnoj službi, službi koje države ih je predavao i da li je protiv njega pokrenut postupak".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Smena ministara i šefova službi najmanje što građani očekuju

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2016

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je, nakon informacija o ugrožavanju bezbednosti države i premijera, nesumnjiva odgovornost vojnih i civilnih bezbednosnih službi Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je, nakon informacija o ugrožavanju bezbednosti države...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.