DSS: Imovinske karte u kampanji

Izvor: B92, 24.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Imovinske karte u kampanji

Beograd -- Funkcioneri koalicije DSS-Nova Srbija u toku kampanje će predstaviti svoje imovinske karte, najavio Andreja Mladenović.

"Mi nemamo nikakav problem da to javnosti predočimo", rekao je portparol Demokratske stranke Srbije na konferenciji za novinare. On je naglasio da je potrebno u imovinskim kartama jasno istaći šta je ko od funkcionera imao kada je stupio na vlast, a šta ima sada.

"To je pravi put da se izbegne prljava kampanja", istakao je Mladenović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je rekao da je koalicija DSS-NS otvorena i spremna da o tome priča, ali je važno da se na početku kampanje odrede pravila za predstavljanje imovinskih karti.

Prema rečima Mladenovića, DSS insistira na tome da svi oni koji se nalaze na listima stranaka i koji pretenduju da budu ministri i predsednici vlade "jasno kažu kako su se obogatili za ovo kratko vreme i kako su došli do velikog imetka".

Mladenović je pozvao vicepremijera i funkcionera Demokratske stranke Božidara Đelića da saopšti kako je stekao bogatstvo, "kada znamo da je posle 2000. godine, kada je postao ministar finansija, javno izneo da nije bogat čovek, da je spavao na tetkinom kauču i da nema materijalnih sredstava".

"Važno je da se kaže da li je on ta sredstva, tu imovinu, to bogatstvo, stekao tako što je bio minister finansija ili je stekao na neki drugi način", poručio je Mladenović.

On je objasnio da se to ne odnosi samo na Đelića, već i na druge funkcionere "za koje se zna u javnosti da su izuzetno bogati ljudi, da vidimo koliko ima tih milionera koji se bave politikom i kako su do tih miliona došli".

Funkcioner DS-a Božidar Đelić je, inače, danas predstavio svoju imovinsku kartu, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Prema rečima Mladenovića, DSS je potpuno spreman da se tema postavi na taj način.

Mladenović je najavio da od sutra počinje terenska kampanja koalicije DSS-NS, tokom koje će, u naredna dva dana, lideri dve stranke Vojislav Koštunica i Velimir Ilić posetiti Ivanjicu, Arilje, Kosjerić, Požegu, Užice, Bajinu Baštu, Ljuboviju, Mali Zvornik, Loznicu i Šabac.

U nedelju 30. marta, kako je istakao Mladenović, biće održan miting u Beogradskoj areni, na kojem će biti predstavljeni kandidati stranke za poslanike u parlamentu Srbije i Vojvodine.

Popović za gradonačelnika

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović biće, kao prvi na listi DSS-Nova Srbija za odbornike Beograda, kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima, rečeno je danas na konferenciji za novinare te koalicije.

"Popović je mlad i obrazovan čovek koji je postigao zavidne rezultate u protekle dve godine kao ministar, a bio je uključen i u gradske probleme i zato smatramo da je on pravi čovek za tu funkciju", kazao je predsednik Gradskog odbora DSS-a Nenad Komatina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đelić tvrdi da nije milioner

Izvor: Blic, 24.Mar.2008

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, uprkos glasinama o imetku od 11 miliona evra, juče je objavio svoje imovno stanje koje pokazuje da na računu u banci ima 73.000 evra i nešto više od 3.000 dolara. On je i vlasnik kuće i stana u Beogradu, ali i dalje živi kao podstanar. Đelić je naglasio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.