Izvor: S media, 10.Mar.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži zabranu rada SNP Naši zbog plakata o Ðinđiću

Demokratska stranke zatražila je danas zabranu rada SNP Naši i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premiejra i lidera DS Zorana Ðinđića.

Demokrate od nadležnih državnih oragana traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih plakata i sankcionisanje učinilaca.

SNP Naši su ranije danas saopštili da su počeli akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Strani agent, a ne državni heroj".

Demorkate u saopštenju podsećaju da je Ðinđić dao život za izgradnju društva koje je u svemu suprotno onome za šta se ta i njima slične "ekstremističke retrogradne organizacije" zalažu.

"Ðinđić je ubijen upravo u atmosferi mržnje kakvu danas pokušava da stvori ova organizacija, koja je u svojoj prošlosti već sastavljala spiskove nepodobnih medija i organizacija, prekidala tribine, izložbe, koncerte i skupove koji joj se nisu dopadali, pretila patroliranjem njihovih trojki ulicama da se ne bi održavali događaji koje su oni smatrali nepodobnima, pretila političkim protivnicima...", navodi se u saopštenju.

DS je upitala Ustavni sud Srbije, koji je, kako su podsetli, u novembru prošle godine odbio zahtev republičkog tužilaštva za zabranu pokreta, da li u Srbiji ima ko da zabrani mržnju i šta još treba da se desi da bi ta organizacija uverila one koji o tome odlučuju u destruktivnost i opasnost svojih ideja i aktivnosti?



I Vojvodjanska partija traži zabranu SNP Naši


Vojvodjanska partija zatražila je večeras zabranu organizacije SNP Naši zbog kampanje mržnje protiv pokojnog premijera Zorana Djindjića.

"Najnovija kampanja mržnje protiv čoveka koji je ubijen u atentatu, a koji je simbolizovao modernu i evropsku Srbiju još jednom pokazuje anticivilizacijski karakter organizacije SNP Naši. Pozivamo nadležne organe da zabrane rad ovih ekstremista, pre nego što bude kasno", piše u saopštenju Vojvodjanske partije.

(S media)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

DS traži zabranu SNP Naši zbog plakata o Ðinđiću

Izvor: NaDlanu.com, 10.Mar.2013

Demokratska stranke zatražila je danas zabranu rada SNP Naši i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premiejra i lidera DS Zorana Ðinđića...Demokrate od nadležnih državnih oragana traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.