DS traži zabranu SNP Naši

Izvor: B92, 10.Mar.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži zabranu SNP Naši

Beograd, Novi Sad -- DS zatražila zabranu rada SNP Naši i kažnjavanje onih koji su osmislili i sproveli njihovu poslednju kampanju protiv ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Demokrate od nadležnih državnih organa traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih plakata i sankcionisanje učinilaca.

SNP Naši su ranije danas saopštili da su počeli akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom "Strani agent, a ne državni heroj".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"To je odgovor na skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se pokojni premijer dr Zoran Đinđić u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede", navedeno je u saopštenju.

DS je ukazala da "sramnom kampanjom protiv ubijenog predsednika DS i Vlade Srbije, SNP Naši, pod tim ili nekim drugim imenom, nastavlja svoje aktivnosti pune mržnje, nasilja, poziva na linč i progon ljudi koji im, po bilo kom njihovom merilu, ne odgovaraju".

Demokrate u saopštenju podsećaju da je Đinđić dao život za izgradnju društva koje je u svemu suprotno onome za šta se ta i njima slične "ekstremističke retrogradne organizacije" zalažu.

"Đinđić je ubijen upravo u atmosferi mržnje kakvu danas pokušava da stvori ova organizacija, koja je u svojoj prošlosti već sastavljala spiskove nepodobnih medija i organizacija, prekidala tribine, izložbe, koncerte i skupove koji joj se nisu dopadali, pretila patroliranjem njihovih trojki ulicama da se ne bi održavali događaji koje su oni smatrali nepodobnima, pretila političkim protivnicima...", navodi se u saopštenju.

DS je upitala Ustavni sud Srbije, koji je, kako su podsetli, u novembru prošle godine odbio zahtev republičkog tužilaštva za zabranu pokreta, da li u Srbiji ima ko da zabrani mržnju i šta još treba da se desi da bi ta organizacija uverila one koji o tome odlučuju u destruktivnost i opasnost svojih ideja i aktivnosti.

I Vojvođanska partija protiv SNP Naši

Vojvođanska partija zatražila je zabranu organizacije SNP Naši zbog kampanje mržnje protiv pokojnog premijera Zorana Đinđića.

"Najnovija kampanja mržnje protiv čoveka koji je ubijen u atentatu, a koji je simbolizovao modernu i evropsku Srbiju još jednom pokazuje anticivilizacijski karakter organizacije SNP Naši. Pozivamo nadležne organe da zabrane rad ovih ekstremista, pre nego što bude kasno", piše u saopštenju Vojvođanske partije .

Pokret SNP Naši juče je u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu lepio plakate na kojima uz lik pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića stoji natpis "Strani agent, a ne državni heroj".

Vojvođanska partija zatražila je od nadležnih organa da protiv pojedinaca koji su "organizatori i izvršioci krivičnih dela" u tom pokretu podnesu krivične prijave.

U saopštenju se podseća da su SNP Naši u više navrata palili i uništavali zastavu Vojvodine, da su pravili spiskove nevladinih organizacija i medija koje su okarakterisali kao "antisrpske".

"Postoje osnovane sumnje o finansiranju ekstremističke organizacije SNP Naši od strane organizacija strane države koje imaju za cilj stvaranje po njih 'povoljne klime' u Srbiji za sprovođenje sopstvenih interesa", navodi se u saopštenju Vojvođanske partije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS traži zabranu rada SNP Naši zbog plakata o Đinđiću

Izvor: Press, 10.Mar.2013

Demokrate od nadležnih državnih oragana traže i uklanjanje, kako su u saopštenju naglasili, sramnih plakata i sankcionisanje učinilaca.. SNP Naši su ranije danas saopštili da su počeli akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom "Strani agent, a ne državni...

Nastavak na Press...

SKANDAL: 'Naši' lepe plakate protiv Đinđića, DS traži zabranu mržnje!

Izvor: medio.rs, 10.Mar.2013

Pokojni premijer označen je kao "primer veleizdajnika i američke marionete", a na plakatima je ispisano "Strani agent, a ne državni heroj". DS poziva Ustavni sud da stane na put ovoj i sličnim organizacijama

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.