DS traži parlamentarne izbore, Šutanovac na čelu izbornog štaba

Izvor: Blic, 07.Feb.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži parlamentarne izbore, Šutanovac na čelu izbornog štaba

Demokratska stranka pozvala je danas vlast da raspiše i parlamentarne izbore zajedno sa predsedničkim, kako bi se "zaustavio haos u zemlji, dalje propadanje i Srbija vratila na put razvoja i modernizacije".

"Nakon sedamnaest godina iznova imamo zveckanje oružjem, predsednika koji bi decu da šalje u rat, ministre koji se slikaju sa ubicama, kriminalce koji vežbaju na vojnim poligonima, dok vojska protestvuje zbog nikada goreg materijalnog i profesionalnog stanja. Jedini način >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da zaustavimo haos u Srbiji je da Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić odu u političku penziju", navodi se u saopštenju DS.

Kako su naveli, u Srbiji su "više nego ikada ugrožene osnovne vrednosti na kojima se zasniva moderna, otvorena i građanska zemlja".

"Pravna država je u kolapsu, ekonomija se nalazi na izdisaju, dok na svim nivoima državne uprave imamo neviđenu korupciju. Srbija ne sme više biti talac vladavine jednog čoveka i zato pozivamo na parlamentarne izbore. Moramo da iskoristimo priliku na aprilskim izborima i zaustavimo haos u Srbiji", stoji u saopštenju.

Šutanovac na čelu izbornog štaba

DS je danas formirao i izborni štab koji će zajedno sa saradnicima Saše Jankovića raditi u predstojećoj kampanji. Centralnim izbornim štabom demokrata rukovodiće predsednik stranke Dragan Šutanovac. Radoslav Milojičić biće koordinator izbornog štaba, dok će Igor Salak biti šef štaba za Vojvodinu, Balša Božović za Beograd i Miodrag Stanković za Centralnu Srbiju. U saopštenju se navodi i da će biti formirana 22 okružna i 160 opštinskih izbornih štabova sa više od 20.000 aktivista DS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.