Izvor: B92, 04.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS osuđuje građevinsku inspekciju

Čačak -- Ogranak DS-a u Čačku osudio je "izbegavanje" građevinske inspekcije u tom gradu da reaguje na rad Velimira Ilića.

Demokratska stranka osudila je inspekciju jer se nije oglasila i reagovala povodom gradnje privatne klinike ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića u selu Kačulice. U saopštenju DS-a se ističe da je to "najnoviji primer katastrofalno lošeg rada opštinske vlasti i uzurpacije svih javnih službi zbog ličnih interesa".

Objekat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Kačulicama, na privatnom Ilićevom imanju, čija kvadratura, prema nezvaničim podacima, iznosi oko 3.000 kvadrata i koji je namenjen za privatnu polikliniku, gradi se bez table sa nazivom izvođača radova i početka roka izgradnje.

Prema nezvaničnim informacijama, za njegovu izgradnju još ne postoji građevinska dozvola.

U Čačku je trenutno na vlasti Nova Srbija, zajedno sa Demokratskom strankom Srbije i Srpskim pokretom obnove.

DS je u Čačku početkom februara, posle desetogodišnje koalicije sa NS i učešća u lokalnoj vlasti, raskinula koalicioni dogovor i napustila opštinsku vlast tako što su zamenik predsednika opštine i tri člana opštinskog veća podneli ostavke, dok su direktori iz te stranke, kao i članovi upravnih i nadzornih odbora ostali na svojim funkcijama.

DS je u današnjem saopštenju ponovila da je napustila opštinsku vlast zbog "suprotnih strateških i koncepcijskih razlika sa NS u vršenju vlasti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.