DS negira da je njihov član priznao pisanje grafita Smrt Pajtiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2015, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS negira da je njihov član priznao pisanje grafita "Smrt Pajtiću"

Novosadski odbor Demokratske stranke saopštio je danas da je "bestidna laž" da je G.I., koga je policija privela kao osumnjičenog za ispisivanje grafita "Smrt Pajtiću", sam priznao da je ispisivao te grafite, te da je on "nova žrtva režima".

Novosadske demokrate navode da okrivljeni Novosađanin jeste dugogodišnji član te stranke, ali da je sve ostalo "ili potpuno izmišljeno ili tek poluistinito".

"Netačno su navedeni i njegovi inicijali i godina učlanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u DS, a ključna tvrdnja Vučićevog ministra - ona po kojoj je okrivljeni tobož sam priznao da je ispisivao grafite 'Smrt Pajtiću' - bestidna je laž", pišu demokrate.

Podsećaju na izjavu advokata okrivljenog da je uhapšeni policiji dao upravo suprotnu izjavu, odnosno da je negirao to što mu se stavlja na teret.

"Zato je G.I. sada stavljen u pritvor, kako bi Vučićeva policija dobila vreme da pripremi 'dokaze' za lažne optužbe ili 'ubedi' okrivljenog da prizna krivicu, a propagandna mašinerija SNS priliku da na sebi svojstven prostački način oblati DS", kažu iz DS.

Uz napomenu da ne postoji pravni osnov za zadržavanje uhapšenog u pritvoru, demokrate kažu i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović "naprasno otkrio i drogu u njegovom novčaniku i tako implicitno priznao kako nema nikakvih dokaza za svoje tvrdnje o grafitima.

Kažu i da vlast od 2012. godine sprovodi stalnu kampanju blaćenja političkih protivnika koja se sada očito pojačava u cilju daljeg podizanja političkih tenzija u Novom Sadu i Vojvodini.

SNS želi po svaku cenu da iznudi prevremene lokalne i pokrajinske izbore, računajući da će na tim izborima pobediti po "receptu" koji su već koristili i testirali u Vrbasu, Odžacima, Mionici i svim drugim mestima u kojem su u međuvremenu izbori bili održani, navode demokrate.

"Nasilje, kidnapovanje, prebijanje političkih protivnika, pretnje, ucene, hapšenja, batinaški odredi i sve ostalo što smo već videli širom Srbije, sada se sprema za veliko finale u Novom Sadu i Vojvodini, jer su se Vučićeve falange već ulogorile u pokrajini", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS: Bestidna laž, G.I. nova žrtva režima

Izvor: B92, 15.Avg.2015

Odbor DS iz Novog Sada smatra da je bestidna laž da je G.I, uhapšen pod sumnjom da je pisao grafite protiv Bojana Pajtića priznao da je pisao te grafite...U saopštenju se navodi da je uhapšeni nova žrtva režima...Novosadske demokrate navode da okrivljeni Novosađanin jeste dugogodišnji član...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.