Izvor: B92, 03.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS kritikuje Samardžića

Beograd, Vranje -- DS kritikuje Slobodana Samardžića "zato što odbija da se susretne sa Srbima sa Kosova koji ne pripadaju njegovoj stranci", saopštio DS.

Demokratska stranka navodi da ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić selektivno deli državna sredstva, shodno stranačkoj pripadnosti pojedinaca i opštinskih koordinatora na Kosovu. DS smatra da je to najgrublja zloupotreba državne funkcije i da Samardžić, kao državni funkcioner, ne sme da deli Srbe na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema političkoj pripadnosti, navodi se u saopštenju te stranke.

"Nedopustivo je da ministar najveće državno pitanje koristi za promociju svoje stranke, a da među srpsko stanovništvo na Kosovu, kome je više nego ikada potrebna stabilnost i nepristrasna podrška, unosi stranačke podele", navodi Demokratska stranka.

Demokratska stranka navodi da Kosovo nije i ne sme da bude stranačko pitanje.

"Nedopustivo je da se jedan od najvažnijih državnih problema koristi u kampanji za dobijanje glasova", zaključuje se u saopštenju.

Petrović: Bez konsultacija sa Samardžićem

Ministar pravde Srbije Dušan Petrović izjavio je da do sada nije "imao konsultacije sa ministrom za Kosovo i Metohiju Slobodanom Samardžićem o rešenju problema ljudi iz pravosudnih organa i radnika zaposlenih u institucijama za izvršenje zavodskih sankcija na Kosovu".

On očekuje da Samardžić izađe sa inicijativom kako da se tim ljudima pomogne, a Ministarstvo pravde je potpuno spremno da, u okviru zakona i svih ostalih propisa, pronađe odgovarajuće rešenje za ovaj veliki problem.

"Nedopustivo je", smatra Petrović, "dovesti ljude u egzistencijalnu nevolju tako što bi im država, ma ko da je predstavlja, nešto obećala, a posle oni budu uskraćeni u ispunjenju tog obećanja, od kojeg zavise svakodnevni životi njihovih porodica".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Selektivno deli državni novac

Izvor: Večernje novosti, 03.Apr.2008

Demokratska stranka kritikovala Slobodana Samardžića zato što odbija da se susretne sa Srbima s KiM koji ne pripadaju njegovoj stranci. Ova stranka navodi da Samardžić selektivno deli državna sredstva, shodno stranačkoj pripadnosti

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.