Izvor: B92, 28.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i SRS: Međusobne optužbe u TV duelu

Novi Sad -- Kandidati DS i SRS za gradonačelnika Novog Sada izneli su u TV duelu u sredu uveče niz međusobnih optužbi.

Kandidat SRS Maja Gojković optužila je kandidata Demokratske stranke Borislava Novakovića da je u proteklih osam godina, koliko je u strukturama gradske vlasti, bio sklon nepotizmu i korupciji. Ona je kazala da se gradska uprava, na čijem je čelu Novaković poslednje četiri godine, više bavila zadovoljavanjem ličnih apetita, nego rešavanjem gorućih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradskih problema.

Novaković je odgovorio kontraoptužbama na račun radikala, koji su u prvoj polovini 90-ih godina vladali u koaliciji sa socijalistima u Novom Sadu. Po njegovim rečima, u tom periodu propala su sva najveća gradska preuzeća, posebno u oblasti metalske industrije. Novaković je ocenio da je u protekle četiri godine urađeno mnogo na revitalizaciji pre svega komunalnog sistema, ali i u oblastima koje nisu u nadležnosti grada, kao što su školstvo, zdravstvo i kultura.

U TV duelu na RTS-u, oba kandidata pozvala su građane da izađu na izbore 3. oktobra i izrazila uverenje u sopstvenu pobedu.

Maja Gojković osvojila je u prvom krugu izbora 42 odsto glasova, a Novaković 33 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.