Izvor: B92, 15.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS da insistira na izborima"

Beograd, Kruševac -- Čedomir Čupić smatra da Demokratska stranka treba da insistira na tome da predsednički izbori budu održani u zakonskom roku.

Profesor Fakulteta političkih nauka je za Dnevnik rekao da su demokrate "već progutale" afere poput propale privatizacije RTB-a Bor, skrivanja od javnosti ugovora o koncesiji za autoput Horgoš-Požega i zaoštravanja odnosa s državama NATO-a i s Crnom Gorom, ali smatra da DS ipak ne bi smeo da popusti u pogledu tajminga za održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora za predsednika Srbije.

"Predsednički izbori su granica ispod koje DS ne bi smeo da ide. I zato će to pitanje biti pravo iskušenje za Vladu. Ako i tu DS bude popustio, to će značiti da mu više nije stalo do principa s kojima je ušao u Vladu. Opstanak DS-a na vlasti u tom slučaju biće samo golo čuvanje pozicija, a ne borba za opšti interes društva", kaže Čupić.

Ilić: Izbori pre proleća van pameti

Ministar infrastrukture Srbije i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas u Kruševcu da bi bilo "van pameti" počinjati kampanju za predsedničke i lokalne izbore u trenutku kada se ne zna kakvo će biti rešenje statusa Kosova.

Ilić je naglasio da je on svestan "da se nekima žuri", ali da bi "nekakvim zakonom ili nekom uredbom trebalo odložiti izbore do proleća".

"Na šta bi ličilo da sada predsednik Srbije i političke stranke kreću u kampanju kada se vodi odsudna bitka. Taman posla da ministri treba da učestvuju sada u kampanji", rekao je Ilić koji je u Kruševcu prisustvovao puštanju u rad renovirane pruge Stalać - Kruševac.

Prema rečima Ilića u narednih 10 do 15 dana trebalo bi da bude postignut dogovor stranaka vladajuće koalicije o imenovanju novih direktora javnih preduzeća.

"Izbor direktora javnih preduzeća odslikavaće odnos snaga političkih stranaka u vladi", istakao je Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.