Izvor: B92, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS će glasati protiv Vlade

Beograd -- DS će u Skupštini Srbije glasati za nepoverenje Vladi Vojislava Koštunice, najavio je potpredsednik te stranke Dušan Petrović.

On je na sednici glavnog odbora stranke izjavio da će Demokratska stranka glasati za nepoverenje Vladi Srbije, jer će njeno rušenje "omogućiti brže priključenje Evropskoj uniji.

"Postavlja se pitanje- pa kako će to glasati DS kada na dnevni red dođe pitanje poverenja Vladi? Onako kako to odgovorna, evropejska stranka mora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da učini. Mi ćemo biti protiv Vlade Vojislava Koštunice, zbog toga što je to najbolji put da ubrzamo priključenje Srbije Evropskoj uniji", kazao je Petrović.

"Polovična" kritika

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da će njegova partija učestvovati u skupštinskoj raspravi o odgovornosti republičke Vlade za kašnjenje reformskih procesa, potrebnih za napredak na putu evropskih integracija, ali da se neće pridružiti raspravama o odgovornosti Vlade zbog saradnje s Haškim sudom.

Tadić je na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke rekao da ta partija podržava Vladu zbog saradnje s Tribunalom. Vlada je napravila veliki iskorak i Hag je, "od devete, postao prva rupa", izjavio je Tadić. "Kritikujemo s punom odgovornošću sve ono što nije dobro. Obratite pažnju na čitavu situaciju u našem socijalnom i političkom životu, u procesu reformi u domenu ekonomije, u statusu javnih preduzeća, u nedonošenju suštinskih strategija za evropsku budućnost ovog društva, u rastu kriminala, u nedovoljno brzoj reformi čitavog policijskog sistema. Pogledajte šta se dešava s javnim preduzećima, kao na primer s našim avio-prevoznikom", poručio je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.