DS: Vlada nestručna

Izvor: Studio B, 24.Jul.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlada nestručna

Opoziciona Demokratska stranka (DS) ocenila je da je Vlada Srbije "nestručna i nesposobna", pogotovo u oblasti prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Problem u našoj zemlji nije samo mala matura, to je bila kulminacija svega što se dešava u obrazovanju i greška ministra (prosvete Žarka) Obradovića koja predstavlja diskriminaciju prema deci", kazao je clan Predsedništva DS-a Miodrag Stojković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je prema kvalitetu obrazovanja na 106. mestu od 142 rangirane države, dok je po odlasku mladih stručnjaka medju prvima u svetu.

"Prema istraživanju Transparensi internešenela, korupcija u oblasti nauke porasla je četiri puta u odnosu na prošlu godinu", dodao je Stojković.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.