DS: Uvrede Jeremića njemu na čast

Izvor: B92, 19.Feb.2013, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Uvrede Jeremića njemu na čast

Beograd -- Vuk Jeremić je isključen iz stranke jer je odlučio da vodi svoju politiku. Jasno je da se pridružio onima kojima ne odgovara oporavak DS, tvrde demokrate.

"Odluka Glavnog odbora DS da stranku u parlamentu ne mogu predstavljati bivši ministri doneta je sa 250 glasova ZA i dvadeset jednim glasom onih koji su bili protiv ili uzdržani. Vuka Jeremića iz stranke nije isključio predsednik stranke, nego Izvršni odbor, sa 43 glasa za i jednim glasom protiv", navedeno je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DS dostavljenom B92.

Demokrate smatraju da uvrede koje je Jeremić sinoć uputio ljudima s kojima je do juče bio u Glavnom odboru DS i drugim stranačkim organima idu njemu na čast.

"Svima je jasno da DS nije stranka u kojoj vlada jednoumlje i često se iz nje mogu čuti i neki disonantni tonovi. To je nešto čime se DS ponosi. Na svim stranačkim organima svaka debata, kritika, rasprava i razmena mišljenja je dobrodošla. Niko, međutim, ne može da krši odluke GO i da bude iznad njih, jer to je organ koji predstavlja sve članove stranke", saopšteno je iz DS.

"Ovim je priča o Vuku Jeremiću za nas završena. Za nas su program ekonomskog oporavka zemlje na kome radimo i borba protiv diktature u koju ova zemlja klizi najvažnije teme. Sigurni smo da građane mnogo više interesuje kakvu će platu imati i da li će svojoj deci moći da obezbede sve što im je potrebno, a ne na koji način će Jeremić, ili neko drugi, vređati svoje dojučerašnje stranačke kolege", zaključuje se u saopštenju DS.

Podsetmo, Jeremić je juče najavio da će podneti Ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti odluke GO DS-a kojom je od njega i bivših ministara zatraženo vraćanje poslaničkih mandata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokratska stranka: Jeremić je isključen zato što vodi svoju politiku

Izvor: S media, 19.Feb.2013

Odluka Glavnog odbora DS da stranku u Parlamentu ne mogu predstavljati bivši ministri doneta je sa 250 glasova ZA i dvadeset jednim glasom onih koji su bili protiv ili uzdržani. Vuka Jeremića iz stranke nije isključio predsednik stranke, nego Izvršni odbor, sa 43 glasa za i jednim glasom protiv,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.