Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ugljanin deli Bošnjake

Novi Pazar -- Na optužbe Sulejmana Ugljanina da DS radi protiv muslimana, danas je reagovao opštinski odbor Demokratske stranke u Novom Pazaru.

Odbor DS-a optužio je predsednika opštine Novi Pazar da deli Bošnjake na "podobne i nepodobne, prave i lažne, privatne i neke druge". Taj odbor DS-a oštro je kritikovao izjavu Sulejmana Ugljanina Regionalnoj televiziji o svetskoj zaveri protiv muslimana i učešću DS-a, lidera te partije i predsednika Srbije Borisa Tadića u tome, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenivši da je Ugljanin takvim stavom najveću štetu naneo sebi.

Reagujući na optužbe da je izazvao krizu u Islamskoj zajednici, Ugljanin je na lokalnoj televiziji rekao da su oni koji ga optužuju unazadili Novi Pazar dok su bili na vlasti i time izgubili pravo da se bave politikom.

On je tada najavio da će se obratiti Tadiću, jer su ti koji ga optužuju (poslanici Sandžačke demokratske partije) birani na izbornoj listi DS-a.

Opštinski odbor DS-a mu je odgovorio da je upravo zahvaljujući Tadićevoj stranci Lista za Sandžak, čiji je Ugljanin lider, prvi put ušla u srpski parlament.

Novopazarski odbor DS-a pozvao je građane da zadrže prisebnost i mir, istovremeno osudivši sve koji su učestvovali u incidentu ispred Altun alem džamije u petak, pre molitve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.