Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Tokom jeseni svi za jednim stolom oko redosleda poteza

Beograd -- Nakon više različitih tumačenja poziva za stvaranje novog političkog dogovora u Srbiji, inicijator te ideje, potpredsednik Demokratske stranke Čedomir Jovanović izjavio je da je taj poziv upućen svim političkim partijama koje imaju za cilj integraciju Srbije i Crne Gore u Evropsku uniju. Jovanović je rekao i da pritom misli "i na DS, DSS i SPS", iako te stranke, kako je objasnio, nisu politički istomišljenici.

Upitan da li je za postizanje političkog dogovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovoljna saradnja sa socijalistima i Branislavom Ivkovićem - bez G17 plus i DSS-a - Jovanović je odgovorio: "Ja sam siguran u to da građani koji podržavaju DSS i G17 žele da žive u normalnoj zemlji i ako mislim da je to njihova želja, onda mislim da je dužnost tih stranaka da urade sve kako bi se te želje ostvarile i nije meni lakše da razgovaram s tim ljudima nego njima sa mnom. Siguran sam da su to prelazne, dečje bolesti i da će se tokom jeseni svi oni koji misle da predstavljaju ozbiljne interese našeg društva naći za jednim stolom i razgovarati oko redosleda poteza".Na pitanje novinara da li rad Vlade Srbije više potresaju zahtevi opozicionih stranaka za raspisivanje izbora ili afere za koje su osumnjičeni njeni službenici, Čedomir Jovanović je rekao da "afere ne potresaju Vladu". "Varaju se oni koji misle da je to lični problem nekog pojedinca, stranaka ili same Vlade. To je problem ovog društva", naglasio je potpredsednik DS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.