DS: Šutanovac nije kriv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Šutanovac nije kriv

Nakon sprovedenog postupka sud je odlučio da Dragan Šutanovac nije kriv za izvršenje krivičnog dela neprijavljivanja imovine i da nije imao nikakvu nameru da imovinu prikrije, saopštila je danas Demokratska stranka.

"Nakon četiri godine iskonstruisanog političkog i medijskog progona i duge borbe za istinu, zadovoljan sam zbog ishoda u kome je istina pobedila", rekao je Šutanovac.

On je istakao da su dokazi od početka ukazivali da nije postojao nijedan element >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krivice koje mu se stavljalo na teret.

"Znao sam da su dokazi na mojoj strani i da je odluka mogla da bude drugačija samo uz teško pravno nasilje. Drago mi je što sud nije podlegao pritiscima koji su postojali i kojima je mogla cela Srbija da svedoči kroz veliku i kontinuiranu medijsku kampanju protiv mene i moje porodice", kazao je predsednik DS.

Šutanovac je zahvalio svim predstavnicima medija koji su neutralno izveštavali o celom postupku.

Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će uložiti žalbu na današnju presudu kojom je bivši ministar odbrane i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac oslobođen od optužbi za neprijavljivanje imovine.

Tužilaštvo će u propisanom roku uložiti žalbu na presudu iz svih zakonskih razloga, rekla je portparol tužilaštva Leposava Vujanović Tanjugu.

Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je Šutanovca od optužbi za neprijavljivanje imovine, zaključivši da nije imao nameru da prikrije imovinu.

Šutanovcu je izrečena oslobađajuća presuda, jer nije dokazano da je izvršio krivično delo za koje se tereti - neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini iz Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije, rekla je Tanjugu portparol suda Ivana Ramić.

Šutanovcu tužilaštvo stavlja na teret da nije prijavio kompletnu imovinu koju je stekao sa suprugom u okviru izveštaja o imovini i prihodima u toku 2011. godine.

Optužni predlog tužilaštva se odnosi na jednu desetinu idealnog dela nepokretnosti, odnosno stana ukupne površine 63 kvadrata u Skerlićevoj ulici u Beogradu.

Mediji su pisali da su spornih 6,3 kvadrata bili deo kuće koja je porušena, a na čijem se mestu danas nalazi nova višespratnica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.