DS: Socijalisti, u čemu je problem?

Izvor: S media, 26.Jun.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Socijalisti, u čemu je problem?

Demokratska stranka je nakon sednice Predsedništva stranke zatražila od Socijalističke partije Srbije da saopšti šta je problem oko formiranja vlade.

S media saznaje: Tadić traži raskidanje sporazuma sa socijalistima u Beogradu! (IZ ČASA U ČAS)

llić: Vlada SNS i SPS može da bude formirana do ponedeljka

DS večeras donosi odluku?

Demokratska stranka saopštila je da je učinila sve da se parlamentarna većina brzo formira >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i da građani Srbije dobiju efikasnu vladu.

"Sa koalicijom oko SPS-a smo odmah nakon izbora napravili dogovor oko programa i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja ikakvih kadrovskih uslova i zahteva", navodi DS.

"Demokratska stranka je isključivo insistirala na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Zato SPS treba da posle toliko vremena pruži odgovor javnosti šta je prepreka za formiranje Vlade Srbije, koja je principijelno dogovorena još 8. maja", navodi u saopštenju Demokratske stranke.

DS dodaje da je SPS dao podršku zajedničkoj vladi predvođenoj Borisom Tadićem i javnost mora da bude upoznata sa tim da li je taj dogovor na snazi.

Rukovodstvo Demokratske stranke sastalo se danas u 17 časova na nepoznatoj lokaciji. Razlog sastanka je donošenje odluke oko pregovora o formiranju vlade, s obzirom na to da je dosadašnji partner DS-a, Socijalistička partija Srbije, dobio ponudu Srpske napredne stranke za formiranje većine.

(Agencije, RTS)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.