DS:  Sertić kritikuje Vučićeve politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Sertić "kritikuje Vučićeve politiku"

Demokratska stranka (DS) smatra da izjave ministra privrede Željka Sertića da će privreda Srbije ovu godinu završiti u recesiji predstavljaju kritiku politike koju sprovodi premijer Aleksandar Vučić.

Demokrate, kako se navodi, podržavaju ocene koje je ministar Sertić izneo juče na Regionalnom investicionom samitu u Aranđelovcu.

Sertić je rekao i da se privredni rast ne može očekivati ukoliko se, kako ocenjuje DS, nastavi politika koja je vođena protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dve godine.

Ta stranka smatra da je Sertić rečima, da ulazimo u negativnu spiralu, zapravo, upozorio na ''pogubnost Vučićeve politike''.

Demokrate ocenjuju i da je Sertić upozorio na politiku zaduživanja, i ukazuju na deo izjave u kojoj on govori o mogućim problemima države sa servisiranjem obaveza, odnosno otplaćivanjem kredita i podmirivanjem socijalnih davanja.

"Vučićeva politika zaduživanja (8 milijardi evra za dve godine), lako bi mogla da nas uvede "u potpuni haos" s obzirom na to da ni daleko ekonomski snažnije zemlje tako nešto sebi sada ne mogu da dozvole, upozorio je Sertić", ocenila je DS u saopštenju.

DS je navela i da Sertić "sigurno ume da prepozna krah", jer je, kako kažu, "kao direktor upropastio bar dve privatne firme", zbog čega njegova upozorenja ozbiljno shvataju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.