DS: SRAMNI POKUŠAJI ABOLIRANJA NAPADAČA

Izvor: Kurir, 15.Okt.2010, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SRAMNI POKUŠAJI ABOLIRANJA NAPADAČA

BEOGRAD - Demokratska stranka osudila je danas pokušaje relativizovanja napada na njeno sedište u Krunskoj ulici, 10. oktobra, kada je grupa izgrednika kamenovala zgradu i izazvala požar u jednom njenom delu.

BEOGRAD  - Demokratska stranka osudila je danas pokušaje relativizovanja napada na njeno sedište u Krunskoj ulici, 10. oktobra, kada je grupa izgrednika kamenovala zgradu i izazvala požar u jednom njenom delu.

"Očigledno je da u delu javnosti i političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stranaka postoji tendencija da se vandali oslobode odgovornosti i da se njihovo ponašanje opravda - što je sramotno i nemoralno", saopštila je DS.

Ta stranka podseća da su u zgradi tog dana, kao i svakoga vikenda, bili dežurni radnici, a da je sekretar stranke Tamara Tripić došla da ih obiđe kada su počeli neredi.

"To što su Velimir Ilić i Aleksandar Vučić taj strašni događaj, u kome su u upaljenoj zgradi zamalo stradali ljudi, prokomentarisali kao događaj režiran od same vlasti govori samo o njihovim moralnim načelima i da bi oni bili spremni da to urade zarad političke koristi", navodi se u saopštenju.

DS objašnjava da su se njeni funkcioneri na mestu incidenta našli ubrzo nakon napada zbog solidarnosti, kako bi pomogli ugroženim kolegama.

"DS smatra sramotnim ovaj pokušaj da se spekulacijama i konstrukcijama skrene pažnja sa vandala i da se oni aboliraju od odgovornosti. U tom smislu, javnost ima pravo da zna motivaciju svih onih koji danas podržavaju huligane finansirane od strane organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju DS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.