DS: SNS prekraja vlast u Inđiji

Izvor: Blic, 13.Apr.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SNS prekraja vlast u Inđiji

Demokratska stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku za prekrajanje vlasti u opštini Inđija, za ucene i pretnje prema odbornicima demokrata i pozvala premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Neobojšu Stefanovića da to zaustave.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Milan Vasin rekao je na konferenciji za novinare da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS "po ko zna koji put, po starom i oprobanom receptu, otimanjem mandata, ucenama i pretnjama pokušava da promeni vlast".

Vasin je rekao da je isti scenario primenjen na Irig, Titel i Beočin i da je sada došao red na Inđiju, gde su odbornici DS, kako tvrdi, izloženi pretnjama, ucenama i pritiscima, kako bi vlast u toj opštini bila promenjena.

Predsednik te opštine Petar Filipović rekao je da Dragoljub Trifunović, čiji je nadimak Čarli, u ime SNS pokušava da sruši vlast u Inđiji, koju sada čine 23 odbornika DS i SPS.

Navodi i da je Trifunović sa nekoliko direktora republičkih javnih preduzeća posećivao odbornike demokrata, pretio im da će ostati bez posla u tim preduzećima ili da će biti premešteni na niža radna mesta.

Filipović tvrdi da je među odbornicima koji je izložen pritiscima i ucenama i njegov lični prijatelj Bojan Tatić iz Maradika, koga, kako navodi, dva čoveka drže u jednoj vrsti izolacije u njegovoj kući.

Filipović navodi da je došao pred Tatićevu kuću, a da mu je on samo rekao: "Nemoj da mi prilaziš, idi, idi".

- Njegovi najbliži rođaci su nam preneli da u njegovoj kući sede dva čoveka i ne dozvoljavaju da mu iko priđe. Kako biste vi to nazvali - rekao je Filipović i dodao da pet odbornika DS i jedan iz SPS, "noć uoči Velikog petka, nisu izdržali pritiske" i da su potpisali inicijativu za smenu predsednika opštine i predsednika Skupštine opštine.

Filipović je dodao da od tada niko ne može da stupi u kontakt sa njima, a napominje da je uveren da tu inicijativu nikad ne bi potpisali samovoljno.

- U Inđiji ovo neće proći. DS je 15 godina na vlasti i Inđija je za to vreme postala ozbiljan i razvijen grad. Pozivam Nebojšu Stefanovića i Aleksandra Vučića da zaustave pritiske, pravne i fizičke, na naše odbornike - kazao je Filipović, najavljujući krivične prijave protiv Trifunovića, odbornika koji su potpisali inicijativu, ali i da će zatražiti zaštitu međunarodnih institucija, poput OEBS-a.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: SNS hoće silom na vlast u Inđiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Apr.2015

Predsednik Opštine Inđija, Petar Filipović pozvao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da hitno zaustave pritiske na odbornike DS u Inđiji gde, kako je rekao, Srpska napredna stranka pritiscima i ucenama pokušava da promeni vlast...Filipović...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

DS: SNS preti našim odbornicima

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2015

DEMOKRATSKA stranka optužila je danas SNS za prekrajanje vlasti u Inđiji, za ucene i pretnje odbornicima DS i pozvala premijera Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Neobojšu Stefanovića da to zaustave. Predsednik Pokrajinskog odbora DS Milan Vasin rekao je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.