DS: Poljoprivrednike neće ućutkati policijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Poljoprivrednike neće ućutkati policijom

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Vladu Srbije da policijom, blokadama i silom pokušava da "ućutka" poljoprivrednike koji su nezadovoljni Predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Ta partija je u saopštenju navela i da Vlada Predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu namerava da "bezmalo pokloni svojim poslovnim partnerima ono što nije njeno".

"Danas je paorima koji se protive prodaji najplodnijeg poljoprivrednog zemljišta po povlašćenim cenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranim i domaćim tajkunima, poslata jasna poruka da će njihov protest biti držan daleko od očiju javnosti, da će ih policija blokirati svaki put kada budu pokušali da izađu iz svojih sela i da će im biti onemogućeno da svoj protest iskažu pred zgradom Vlade", piše u saopštenju.

U saopštenju DS dodaje se da je policija danas pokazala kako se "pod vođstvom ministra Nebojše Stefanovića selektivno štite građani".

Ta stranka poručila je Vladi Srbije, premijeru, Ministarstvu poljoprivrede i Stefanoviću da "niko na takav način nema prava da postupa ni sa poljoprivrednicima ni sa poljoprivrednim zemljištem" i da "ti ljudi žive od zemlje koju sada pokušavaju da odbrane i da neće uspeti da ih ućutkaju policijom, blokadama i silom".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.