DS: Istražiti sve slučajeve prisluškivanja

Izvor: B92, 08.Okt.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Istražiti sve slučajeve prisluškivanja

DS je saopštila da zahteva da se svi slučajevi prisluškivanja istraže objektivno i odgovorno i da se svi odgovorni sankcionišu u skladu sa zakonom.

Kako je navedeno, demokrate to zahtevaju "zbog činjenice da pojedini držvni funkcioneri, stranke i nevladine organizacije pričom o ranijim prisluškivanjima pokušavaju da skrenu pažnju sa nepružanja odgovora na pitanje ko i po čijem nalogu prisluškuje predsednika Demokratske stranke dr Bojana Pajtića".

DS ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se potreba za istragom odnosi i na sve navodne slučajeve prisluškivanja iz vremena kada je Vladu vodila Demokratska stranka, prisluškivanje o kom je 2013. godine govorio Tomislav Nikolić, prisluškivanje Srpske radikalne stranke, sudija, tužilaca i sindikata koje je 2014. godine potvrdio Odbor za kontrolu službi bezbednosti, kao i sve druge slučajeve o kojima se govorilo u javnosti.

"Tvrdnja da je neko u prošlosti neovlašćeno prisluškivao opoziciju ni u kom slučaju ne sme biti izgovor državnim organima da sada ne rade svoj posao i ne istraže kako se privatni telefonski razgovori dr Bojana Pajtića pojavljuju u medijima, a Demokratska stranka insistira na odgovornosti svih pojedinaca koji su bilo kada neovlašćeno to radili, uverena da, ukoliko je toga i bilo, u tome nisu učestvovali ljudi koji su danas u Demokratskoj stranci", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Istražiti sve slučajeve prisluškivanja

Izvor: Blic, 08.Okt.2015

Demokratska stranka saopštila je danas da od nadležnih organa zahteva da se svi slučajevi prisluškivanja istraže objektivno i odgovorno i da se svi odgovorni sankcionišu u skladu sa zakonom...U saopštenju DS precizira da traži isptivanje svih slučajeva zbog, kako tvrdi, činjenice da pojedini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.