Izvor: Blic, 27.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPS: Besmislene sumnje liberala

DPS: Besmislene sumnje liberala

PODGORICA - Lider LS Crne Gore Miodrag Živković nije prihvatio poziv predsednika DPS Mila Đukanovića, da se sutra, odazove na razgovor o 'rešavanju državno-pravnog statusa Crne Gore i daljem dinamiziranju ekonomskih i političkih reformi'.

Živković je ocenio da ponuđeni razgovor nije u funkciji pripreme referenduma o državnom suverenitetu Crne Gore, već je 'deo plana opstrukcije referenduma'. On je dodao da ima pouzdane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacije da su se Đukanović i lider SNP Predrag Bulatović, prilikom nedavnog razgovora, saglasili o prolongiranju pripreme i održavanja referenduma, time što bi, navodno, Bulatović najavljivao bojkot, a Đukanović to koristio kao alibi da referendum ne raspiše.

Miodrag Vuković, predsednik Izvršnog odbora DPS je odbijanje lidera LSCG okarakterisao kao bežanje od odgovorosti.On je izrazio očekivanje da će rukovodstvo liberala 'još malo razmisliti i možda, ipak, prihvatiti dijalog'. Apriorna sumnja u dobre namere DPS je besmislena i više govori o onome ko sumnja - kazao je Vuković. Naglasivši da je 'više nego izvesno da DPS ne odstupa od referenduma, a da su izjave pojedinih lidera LSCG o ‘dogovoru ispod žita’ isprazna politikantstva', Vuković je dodao da 'ako kolege iz LSCG misle da treba referendum samo za pristalice DPS, LSCG i SDP, onda je napor suvišan'. S. R.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.