Izvor: B92, 03.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPA: Situacija na jugu nestabilna

Preševo -- Predsedništvo Demokratske partije Albanaca (DPA) ocenilo danas da bezbednosna situacija na jugu Srbije nije stabilna.

U saopštenju DPA koje je potpisao lider stranke i predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, zatraženo je od međunarodne zajednice, OEBS-a i ambasada SAD i Velike Britanije "da nastave da posmatraju region i da svojim autoritetom utiču kod nadležnih institucija za očuvanje reda i mira".

"Tendencijama pogoršavanja stabilnosti situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u regionu doprinosi povećanje srpskih snaga bezbednosti, kao posledice približavanja rešavanja statusa Kosova, imajući u vidu da se sva dešavanja na Kosovu direktno reflektuju i na Preševo i Bujanovac", piše u saopštenju DPA.

Ta stranka je zatražila povlačenje "povećanog broja" srpskih snaga bezbednosti u regionu Kopnene zone bezbednosti uz administrativnu liniju sa Kosovom i pozvala građane da "budu oprezni da ne bi bili žrtve provokacija tih snaga, kao i da se ne iseljavaju iz svojih kuća".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.