Izvor: Blic, 10.Apr.2024, 03:32

DOSIJE BLICA - POLITIKA I VEŠTAČKA INTELIGENCIJA (2) Suzana Vasiljević za Blic: Glasači u Srbiji preferiraju političke debate, što je, priznaćete, teško ili nemoguće izmanipulisati

Ako stavimo pitanje veštačke inteligencije (AI) u naš lokalni kontekst, možemo da kažemo da se ovakva vrsta vizuelnih manipulacija u kojima političari navodno govore stvari koje u realnom životu nikada ne bi izrekli, i dalje zadržava na nivou humora i zabave, nekad zaista dobre, a nekad ipak sa nedostatkom dobrog ukusa. Glasači u Srbiji, pa i celom regionu, ipak preferiraju političke debate, dnevnu štampu ili javne nastupe političara, što je, priznaćete, teško ili nemoguće izmanipulisati. Za sada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.