DODIK NAPAO VUČIĆA: Ne valja ti to što podržavaš Sarajevo!

Izvor: Kurir, 05.Nov.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK NAPAO VUČIĆA: Ne valja ti to što podržavaš Sarajevo!

Predsednik Republike Srpske, komentarišući zajedničku sednicu ministara iz Srbije i Bosne, kazao da je naša vlada izabrala pogrešnog partnera za regionalnu saradnju, jer Savet nema legitimitet.

BEOGRAD - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je dobro što Srbija gradi dobre odnose u regionu, ali da je izabrala pogrešnog partnera u Bosni i Hercegovini.

- Srbija nastoji da afirmiše regionalnu saradnju. To je dobro. Međutim, moram da kažem da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vlada Srbije odabrala pogrešnog partnera u tim razgovorima.

Savet ministara BiH je pomoćno telo, odnosno pomoćni organ Predsedništva BiH. Nikakve državničke ingerencije Savet ministara BiH nema, pa bi bilo daleko svrsishodnije da je u Sarajevu, Mostaru ili Banjaluci održan sastanak između Vlade Srbije i obe entitetske vlade - rekao je Dodik.

Ko školarci

UDOVIČIĆ VIRIO SERTIĆU U TELEFON

Konferencija se malo odužila, te su pojedini ministri izgubili strpljenje i rešili da prekrate vreme mobilnim telefonima. Tako je Željko Sertić gledao poštu, a Vanja Udovičić nije odoleo da ne virne u njegov ekran. Ministarka za EU Jadranka Joksimović na netu je znatiželjno čitala izveštaje i listala slike. Zbog dolaska delegacije iz Srbije došlo je i do ogromne gužve u Sarajevu, pa su tamošnji građani besno trubili. Deo ministara iz delegacije iz Beograda stao je ukrivo u špalir, te su ih iz protokola jedva „doveli u red“ i poravnjali sa ostalim kolegama.

Ovo su potpisali ministri Srbije i BiH

- Protokol o saradnji u traženju nestalih osoba

- Sporazum o telekomunikacijama

- Sporazum o životnoj sredini

- Sporazum o kulturnom nasleđu

Predsednik Vlade na televiziji sa Izetbegovićem

VUČIĆ: DODIK JE PAMETNIJI OD MENE

Na pitanje da li će uticati na Dodika da odustane od referenduma, premijer Srbije je odgovorio da nema takav uticaj na predsednika Srpske.

- Razgovarao sam s njim o tome, ne mogu da se pohvalim da smo veliki prijatelji, ali smo dobri poznanici. Poštujem ga, on je mnogo inteligentniji, sposobniji i snalažljiviji lider od mene. Ne moramo uvek da se složimo, i kad se ne slažemo, ja mu to uvek kažem, kao i on meni - istakao je Vučić gostujući na TV N1 zajedno s Bakirom Izetbegovićem, kome je, između ostalog, rekao:

- Kao što meni nije bilo teško da kažem da priznajem BiH, treba i drugi da kažu, kako bi umirili srpski narod, da Republika Srpska treba da postoji. Jer isto tako, Bakire, neki maštaju da precrtaju olovkom RS, kao što neki pogrešno maštaju da mogu da precrtaju BiH.

(J. R.)

Autor: Danijela Luković,Foto: Damir Dervišagić,Foto: Marina Lopičić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.