DJB tužio TV Pink

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB tužio TV Pink

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštava danas da je Višem sudu u Beogradu tužio televiziju Pink, zbog "očiglednih i lako dokazivih laži" o Saši Raduloviću i forsiranja priče o "navodnim prevarama u stečajnim postupcima, koja je odavno oborena na sudu".

U odgovoru na tužbu, napominje DJB, televizija ne spori da je u pitanju laž, jer se distancira od pisanja Informera koje je prenosila.

Prema navodima DJB, Pink se nije pridružio "tvrdnjama koje su kampanjski i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << integralno čitali u svim svojim vestima".

Zastupnik Pinka smatra da ova tv nije kriva, jer je "samo" prenela ono što Informer tvrdi, objašnjava u saopštenju DJB.

U odgovoru na tužbu, precizira DJB, kaže se da se Pink "ni na koji način nije pridružio predmetnim informacijama, s obzirom da su se tuženi u potpunosti distancirali od autentičnosti objavljenih informacija".

Prema stavu DJB, "ovo je primer priznanja nezakonite i brutalne zloupotrebe nacionalne frekvencije u propagandne svrhe, bez obzira na istinitost".

Istovremeno, ukazuje DJB, "ovo je i vrlo jasno priznanje postojanja redovne medijske prakse koja razara, ne samo medije, nego i političku scenu".

Pokret Dosta je bilo najavljuje da će u Skupštini pokrenuti pitanje odgovornosti Regulatornog tela za lektronske medije (REM) za "nedvosmislenu zloupotrebu nacionalne frekvencije u svrhu propagande vladajuće stranke i blaćenje političkih protivnika emitovanjem laži".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.